Tagliatelle s tuňákem a sušenými rajčátky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Lukáše Palusky - šéfkuchaře z hotelu Carlsbad Plaza v Karlových Varech.

Suroviny:

kvalitní těstoviny tagliatelli
kvalitní olivový olej
sušená rajčata naložená v olivovém oleji
tuňák v olivovém oleji
snítka tymiánu
sůl
parmazán

Postup:

Dáme vařit vodu, osolíme (pravidlo na 100g těstovin, 10g soli, 1 litr vody). Když začne voda vařit, přidáme kapku oleje a těstoviny. Vaříme, přecedíme, neproplachujeme studenou vodu.

Do pánve dáme trochu olivového oleje, můžeme přidat i olej ze sušených rajčat, prohřejeme, přidáme lístečky tymiánu, opět prohřejeme, přidáme tuňáka natrhaného na malé kousky, opět trochu prohřejeme, přidáme těstoviny a promícháme už mimo plotýnku. Na talíři zdobíme parmazánem.

Doporučujeme podávat s lahví kvalitního růžového vína vychlazeného na správnou teplotu!

autor: šéfkuchař