Tataráček z romadůru
podle Václava Pacha z Pivovarského dvora Plzeň – Černice
Suroviny:
- 1 balíček romadůru
- 2 cibule
- 1 feferonka
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl piva
- špetka červené papriky
- špetka drceného kmínu
- petrželka
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce oleje
Postup:
Romadůr překrájíme na malé kousky. V misce promícháme romadůr s nakrájenou cibulí, přidáme pokrájenou feferonku (můžeme vynechat), nasekaný česnek a zalijeme pivem. Okořeníme paprikou a kmínem. Nakonec přidáme hořčici, petrželku, olej a vše propracujeme dohromady. Necháme odpočinout a usmažíme si topinky. Ty potřeme česnekem a na ně natíráme připravenou romadůrovou pomazánkou. Můžeme pak ještě zdobit cibulí, pórkem nebo petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.