Těstovinová bábovka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova.

Suroviny:

400 g špaget
sůl
4 vejce
4 lžíce hladké mouky
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce nasekaných lískových ořechů
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce spařených rozinek
250 g kandovaného ovoce
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků a špetky solí připravíme tuhý sníh.

Obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku. Přidáme ořechy, rozinky a kandované ovoce.

Těsto promícháme se špagetami.

Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme a vtlačíme špagetovou hmotu.

Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut.

autor: posluchač