Těstoviny s dušenými krůtími játry
Těstoviny vařené s dušenými krůtími játry podle paní Venduly z Hůrek
Suroviny:
krůtí játra,
olej,
cibule,
sůl,
kmín,
kari,
houby,
těstoviny.
Postup:
Játra vypereme a pokrájíme na nudličky. Nakrájená játra vysušíme a podlijeme olejem. Přidáme pokrájenou cibuli a dusíme do měkka. Maso poté osolíme, okmínujeme a přidáme 1 plechovku pokrájených žampionů (máme-li houby čerstvé, dáme čerstvé).
Vše ještě 10 minut dusíme.
Po této době, přidáme 1/4 lžičky kari koření a promícháme.
Mezi tím, co se nám dusí játra, uvaříme si těstoviny - nejlépe vrtule či mušle.
Do uvařených těstovin poté zamícháme výše uvedenou směs.
Podáváme se zeleninovým salátem.