Trhanec s medovými višněmi

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Recept připravil Martin Havlík, mistr odborných předmětů Hotelové školy Plzeň.

Na medové višně potřebujeme:

300 g višní zbavených pecek
50 g medu
40 g másla

Postup:

Med zahřejeme v pánvi. Přidáme višně, prohřejeme, stáhneme z ohně a vmícháme změklé máslo.

Na trhanec potřebujeme:

2 celá vejce
300 ml mléka
180 g hladké mouky
50g rozinek spařených vroucí vodou
1 čajovou lžička cukru
50 g tuku na pečení
špetka soli

Postup:

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky rozšleháme se solí, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v řidší těsto. Opatrně vmícháme sníh a pečeme na pánvi asi 5mm silné placky z obou stran. Poté roztrháme dvěma vidličkami, přelijeme hotovými medovými třešněmi a podáváme teplé.

Časová náročnost: 45 minut.

autor: Pavel Halla