Tvarohová buchta s jahodami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jarky z Plzně.

Suroviny na těsto:

400 g hladké mouky
150 g tuku
150 g moučkového cukru
2 vejce
prášek do pečiva

Suroviny na náplň:

½ kg měkkého tvarohu
vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
½ litru vlažného mléka
vanilkový pudink
1 vejce
1 dl oleje

Postup:

Vypracujeme hladké těsto a vymačkáme na plech. Potom připravíme náplň - ušleháme tvaroh, vanilkový cukr a práškový cukr. Dáme ohřát mléko a přidáme do něj ostatní ingredience.

Ušleháme a vzniklou řídkou hmotu postupně přimícháváme do tvarohu. Nalijeme na vymačkané těsto a přidáme na půl krájené jahody. Pečeme na 160 °C, dokud okraje koláče nezrůžoví.

autor: posluchač