Tvarohové řezy
Tvarohové řezy pí. Marušky z Přeštic
Suroviny na těsto:
22 Dg polohrubé mouky,
12 Dg Hery,
12 Dg práškového cukru,
1 vejce,
2 žloutky,
lžička prášku do pečiva.
Postup:
Ze surovin připravíte těsto, které vymačkáte na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Těsto vymačkáte i na okraje plechu, aby vznikla taková vanička, do které potom nalijete nápň.
Postup při přípravě náplně:
Smícháme:
1/2 l mléka,
2 měkké tvarohy,
15 Dg moučkového cukru,
1 vanilkový puding,
1,5 dcl oleje,
1 vejce,
3 žloutky a vanilku.
Na náplň můžete ještě nakrájet kousky čerstvého ovoce, nejlepší jsou meruňky (kompotované raději ne, je moc řídké).
Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 20 minut.
Poté rozetřete na povrch moučníku tuhý sníh ze 6 bílků s 5 lžícemi krystalu a na 10 minut dáte ještě zapéci do trouby.
Až sníh zrůžoví, můžete tvarohové řezy vyndat z trouby a po vychladnutí je servírovat.