Tvarohový dezert s medovými jablky a praženými mandlemi
podle Václava Pacha z Pivovarského dvora v Černicích.
Suroviny:
- 2 vaničky tvarohu
- 1 citrón
- 1 pomeranč
- 2 lžíce moučkového cukru
- 4 jablka
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce medu
- mletá skořice (můžeme nahradit perníkovým kořením nebo kořením na svařák)
- 50 g mandlových lupínků
Postup:
Do misky dáme tvaroh, kůru a šťávu s citrónu a pomeranče, přidáme moučkový cukr a promícháme.
Na rozpálené pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky a dáme je stranou. Na pánev nasypeme krystalový cukr, který necháme ho zkaramelizovat. Přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka, skořici nebo koření podle chuti, promícháme a vaříme asi 3 minuty. Stáhneme z plamene, přidáme vrchovatou lžíci medu a promícháme.
Do pohárku dáme střídavě vrstvu tvarohu, jablka, tvaroh, jablka a posypeme mandlemi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka