Vánočka

Vánočka. Ilustrční foto. - Foto: Petr Jindra

Vánočka. Ilustrční foto.Foto: Petr Jindra

podle paní Jarmily z Plzeňska.

Suroviny 

  • 0,5 kg polohrubé mouky
  • 1 kostka kvasnic
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 7 cukerínů
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 2 celá vejce
  • mléko na kvásek
  • rozinky
  • citrónová kůra
  • 1 vanilkový cukr
  • sůl

Postup: 

V mléce rozpustíme cukeríny. Mouku nasypeme do mísy, připravíme kvásek, necháme vykynout, přidáme další suroviny a necháme 30 minut kynout. Upleteme vánočku, pomažeme vejcem, posypeme mandlemi nebo mákem. Pečeme 30 minut při teplotě 150° C. 

Autor:   posluchač
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 13. října  2017     Audio  rubrika: Receptář

    Hlávkové zelí na smetaně s vepřovou plecí

    Hlávkové zelí, známe zejména v dušené úpravě, se podává velmi často, spolu s knedlíky, jako příloha k pečenému vepřovému masu. Dnešní recept nabízí úplně odlišnou úpravu, šetrnou a poměrně rychlou. Věřím, že bude vítanou...

     
  • 6. října  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Papriky s pohankovou náplní

    Dnešní recept je opět „pohankový“. Je zase úplně jiný, než byly ty ostatní. A v tom je ta krása.

     
  • 29. září  2017 v 09:30       rubrika: Receptář

    Telecí játra s jablky a cibulí

    Játra jako potravinu, si nejvíce ceníme pro vysoké množství vitamínů rozpustných v tucích. Jsou nejbohatším zdrojem vitaminu A, vysoký je též obsah vit D. Z vitamínů rozpustných ve vodě, musíme jmenovat vitamíny řady...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: přeháňky, D5-118,1
  Srážky: přeháňky, D5-77,8
  Srážky: přeháňky, D5-78,2

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace