Vánoční králičí roláda
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny:
- 6 králičích stehen
- 300 g mletého vepřového masa
- 50 g tvrdého sýra eidam 45 %
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 plátky másla
- 1 - 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl, pepř a tymián
Postup:
Stehna vykostíme, maso rozložíme tak, aby tvořilo plát, který přes mikrotenovou fólii rozklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Mleté maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, hráškem, prolisovaným česnekem, petrželkou, solí a pepřem. Promíchanou směs rozložíme na plát masa, zatočíme do rolády a pevně zavážeme.
Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a potřeme máslem. Upečeme do měkka, dle potřeby podléváme. Z hotové rolády odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka