Vánoční králičí roláda

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova.

Suroviny:

  • 6 králičích stehen
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 50 g tvrdého sýra eidam 45 %
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 plátky másla
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sůl, pepř a tymián

Postup:

Stehna vykostíme, maso rozložíme tak, aby tvořilo plát, který přes mikrotenovou fólii rozklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Mleté maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, hráškem, prolisovaným česnekem, petrželkou, solí a pepřem. Promíchanou směs rozložíme na plát masa, zatočíme do rolády a pevně zavážeme.

Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a potřeme máslem. Upečeme do měkka, dle potřeby podléváme. Z hotové rolády odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

autor: posluchač