Vepřová líčka na víně

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Romana Kareše z hotelu U zeleného stromu v Nepomuku.

Suroviny pro 4 osoby:

800 g vepřových líček
150 g na nudličky nakrájené uzené slaniny
200 g šalotky
150 g rybízové marmelády
½ l silného vývaru
1/7 l polosladkého červeného vína
cukr, sůl, bílý pepř

Postup:

Nakonec přidáme vývar a maso. Dochutíme a dusíme do měkka asi hodinu. Poté maso vyjmeme, omáčku přivedeme k varu, zredukujeme na potřebné množství a znovu dochutíme.

Maso podáváme přelité omáčkou a posypané restovanou cibulkou a slaninou. Jako příloha je vhodná například bramborová kaše.

Celková doba přípravy: 1,5 hodiny.

autor: Roman Kareš