Vepřová líčka na víně
podle Romana Kareše z hotelu U zeleného stromu v Nepomuku.
Suroviny pro 4 osoby:
800 g vepřových líček
150 g na nudličky nakrájené uzené slaniny
200 g šalotky
150 g rybízové marmelády
½ l silného vývaru
1/7 l polosladkého červeného vína
cukr, sůl, bílý pepř
Postup:
Nakonec přidáme vývar a maso. Dochutíme a dusíme do měkka asi hodinu. Poté maso vyjmeme, omáčku přivedeme k varu, zredukujeme na potřebné množství a znovu dochutíme.
Maso podáváme přelité omáčkou a posypané restovanou cibulkou a slaninou. Jako příloha je vhodná například bramborová kaše.
Celková doba přípravy: 1,5 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.