Vepřové kostky na pivě
podle paní Marie z Manětína.
Suroviny:
- 60 dkg vepřového masa (plecko, nebo libový bůček)
- 20 dkg hub
- 1 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 1 dcl sladké smetany
- 0,5 l světlého piva
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- tymián
- 1 lžíce sádla
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme 10 minut odležet. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle lehce do zlatova, přidáme lžičku cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme mouku, hořčici, orestujeme, zalijeme pivem, přidáme bobkový list a dusíme. Houby s tymiánem osmahneme na sádle a přidáme k masu, dusíme do měkka, při dušení podléváme pivem. Nakonec zalijeme smetanou a necháme provařit.
Doporučená příloha: karlovarský knedlík, bramborový knedlík, brambory, rýže.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.