Vepřové kotlety s bramboráčky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova.

Suroviny:

4 omyté osušené kotlety s kostí
sůl a mletý pepř
olej dle potřeby

Suroviny na bramborákové těsto:

5 středně velkých brambor
2 lžíce mléka
1 vejce
4 stroužky česneku
dle potřeby polohrubou mouku
majoránka
sůl
pepř
olej na smažení

Postup:

Kotlety u kostí a na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme hodinu rozležet v lednici. Poté na rozpáleném oleji z obou stran pečeme asi 4 minuty.

Brambory oloupeme, nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme mléko, vejce, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Nakonec dáme tolik mouky, aby vzniklo hustější těsto. Z něj pak na oleji smažíme bramboráčky.

Na nahřáté talíře pak servírujeme kotletu, obloženou bramboráčky a čerstvou zeleninou.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.