Vepřové kotlety se žampiónovou náplní
podle paní Aleny z Chodova
Suroviny pro 4 osoby:
4 silné vepřové kotlety
50 g šunky
1 velká cibule
80 g žampionů
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
kmín, majoránka, hořčice
4 okurky
zeleninový vývar
sůl a pepř
Postup:
Z kotlet odřízneme tučné kousky, nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, drobně pokrájenou cibuli a drobně nakrájené žampiony. Směs okořeníme, ochutíme rozetřeným česnekem, hořčicí a dobře promícháme. Necháme cca 60 minut odležet. Kotlety opatrně nařízneme, vznikne kapsa, kterou naplníme směsí. Sešijeme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova.
Pak přendáme do ohnivzdorné misky, podlijeme vývarem a dopečeme v troubě doměkka.
Přílohy: opečený brambor, talíř obložíme pokrájenou okurkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka