3. srpna  2012  rubrika: Receptář

Vepřové kotlety se žampiónovou náplní

Ilustrační obrázek - Foto: Ivana Šuláková

Ilustrační obrázekFoto: Ivana Šuláková

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny pro 4 osoby:

4 silné vepřové kotlety
50 g šunky
1 velká cibule
80 g žampionů
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
kmín, majoránka, hořčice
4 okurky
zeleninový vývar
sůl a pepř 

Postup:

Z kotlet odřízneme tučné kousky, nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, drobně pokrájenou cibuli a drobně nakrájené žampiony. Směs okořeníme, ochutíme rozetřeným česnekem, hořčicí a dobře promícháme. Necháme cca 60 minut odležet. Kotlety opatrně nařízneme, vznikne kapsa, kterou naplníme směsí. Sešijeme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova.
Pak přendáme do ohnivzdorné misky, podlijeme vývarem a dopečeme v troubě doměkka. 

Přílohy: opečený brambor, talíř obložíme pokrájenou okurkou 

Autor:   posluchač
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

Plzeňský kraj
  Srážky: déšť, Gerlova Huť
  ulice Nýřanská, Plzeň 1, Plzeň, stavební práce, Od 01.08.2014 00:00 Do 31.08.2014 00:00, Částečná uzavírka MK III.tř.č. C 1523 Nýřanská - zřízení vjezdů, Vydal: Magistrát města Plzně

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas