3. srpna  2012  rubrika: Receptář

Vepřové kotlety se žampiónovou náplní

Ilustrační obrázek - Foto: Ivana Šuláková

Ilustrační obrázekFoto: Ivana Šuláková

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny pro 4 osoby:

4 silné vepřové kotlety
50 g šunky
1 velká cibule
80 g žampionů
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
kmín, majoránka, hořčice
4 okurky
zeleninový vývar
sůl a pepř 

Postup:

Z kotlet odřízneme tučné kousky, nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, drobně pokrájenou cibuli a drobně nakrájené žampiony. Směs okořeníme, ochutíme rozetřeným česnekem, hořčicí a dobře promícháme. Necháme cca 60 minut odležet. Kotlety opatrně nařízneme, vznikne kapsa, kterou naplníme směsí. Sešijeme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova.
Pak přendáme do ohnivzdorné misky, podlijeme vývarem a dopečeme v troubě doměkka. 

Přílohy: opečený brambor, talíř obložíme pokrájenou okurkou 

Autor:   posluchač
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

Plzeňský kraj
  Od 22.7.2014 22:30 do 23.7.2014 02:35; na silnici 19850 u obce Staré Sedliště okres Tachov; nehoda; probíhají záchranné a vyprošťovací práce; jízdní pruh uzavřen; DN motocyklista se srnou, se zraněn ...
  náměstí Milady Horákové, mezi křižovatkami ulic Ruská a Chválenická, Plzeň 2-Slovany, Plzeň, práce na inženýrských sítích, Od 14.07.2014 07:00 Do 30.08.2014 00:00, Částečná uzavírka MK II/3401 náměstí ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas