Receptář21. dubna  2017 v 09:30  

Vepřové medailónky se zeleninou vařenou v páře

Vepřové medailonky se zeleninou vařenou v páře - Foto: Mirka Kuntzmannová

Vepřové medailonky se zeleninou vařenou v pářeFoto: Mirka Kuntzmannová

podle Mirky Kuntzmannové

Suroviny 2 větší porce: 

400 g vepřové panenky
3 lžíce kvalitního oleje
1 velká cibule
3 lžičky zeleného pepře v solném nálevu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
400 g mražené zeleninové směsi (květák, brokolice, mrkev, fazolové lusky,…)
na másle osmažená strouhanka (množství podle chuti) 

Postup: 

Maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na vyšší špalíčky. Každý naklepeme - stačí klouby prstů, abychom maso příliš neporušili. Připravené plátky masa naskládáme do porcelánové nebo skleněné nádoby, pokapeme olejem, posypeme naloženým pepřem, proložíme snítkami rozmarýnu a plátky nakrájené cibule. V chladu necháme několik hodin proležet. Před tepelnou úpravou maso osolíme a odstraníme rozmarýn. Na zbylém oleji opékáme maso, z každé strany cca 4 minuty (podle toho, jak vysoké špalíčky masa jsme připravili). Opékáme společně s plátky cibule a naloženým pepřem. 

Hotové maso obložíme v páře vařenou zeleninou, kterou posypeme na másle usmaženou strouhankou. Komu nebude zeleninová příloha stačit, může v páře společně se zeleninou uvařit i několik brambor. 

Celková doba přípravy potrvá přibližně 25 minut (bez doby potřebné k proležení masa). 

Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 15. prosince  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Pučálka

    Tento tradiční vánoční pokrm se připravoval již ve středověku. Pučálka se podávala a podává na Štědrý večer jako postní pokrm. V tom případě se nepoužívají škvarky ani sádlo, ale upravuje se na sladko s medem či ro...

     
  • 11. prosince  2017 v 09:20       rubrika: Receptář

    Mandlové věnečky

    podle paní Marie ze Starého Lázu.

     
  • 8. prosince  2017 v 09:30     Audio  rubrika: Receptář

    Vánočka z osmi pramenů

    Vánočka nemívala vždy tvar pletené housky, jak ji známe dnes. Zpočátku to bývalo pečivo nepletené, podlouhlého tvaru, tak zvaná calta. Calta byla známa již ve 14. století a její původní vzhled se s postupem času měnil...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: husté sněžení, D5-141,7
  Srážky: sněžení, D5-145,8
  místní komunikace, náměstí Republiky, Horšovský Týn, okr. Domažlice, uzavřeno, Od 17.12.2017 08:00 Do 17.12.2017 20:00, Úplná uzavírka místních komunikací v Horšovském Týně na náměstí Republiky (horní ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace