Receptář21. dubna  2017 v 09:30  

Vepřové medailónky se zeleninou vařenou v páře

Vepřové medailonky se zeleninou vařenou v páře - Foto: Mirka Kuntzmannová

Vepřové medailonky se zeleninou vařenou v pářeFoto: Mirka Kuntzmannová

podle Mirky Kuntzmannové

Suroviny 2 větší porce: 

400 g vepřové panenky
3 lžíce kvalitního oleje
1 velká cibule
3 lžičky zeleného pepře v solném nálevu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
400 g mražené zeleninové směsi (květák, brokolice, mrkev, fazolové lusky,…)
na másle osmažená strouhanka (množství podle chuti) 

Postup: 

Maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na vyšší špalíčky. Každý naklepeme - stačí klouby prstů, abychom maso příliš neporušili. Připravené plátky masa naskládáme do porcelánové nebo skleněné nádoby, pokapeme olejem, posypeme naloženým pepřem, proložíme snítkami rozmarýnu a plátky nakrájené cibule. V chladu necháme několik hodin proležet. Před tepelnou úpravou maso osolíme a odstraníme rozmarýn. Na zbylém oleji opékáme maso, z každé strany cca 4 minuty (podle toho, jak vysoké špalíčky masa jsme připravili). Opékáme společně s plátky cibule a naloženým pepřem. 

Hotové maso obložíme v páře vařenou zeleninou, kterou posypeme na másle usmaženou strouhankou. Komu nebude zeleninová příloha stačit, může v páře společně se zeleninou uvařit i několik brambor. 

Celková doba přípravy potrvá přibližně 25 minut (bez doby potřebné k proležení masa). 

Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 20. října  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Zadělávaná kapusta

    Kapusta je bohatou zásobárnou jak vitaminů, tak nerostných látek. Její obliba není velká, zřejmě pro její štiplavou vůni při vaření. Ta však vymizí velmi rychle. Je nutné z počátku varu nechat nádobu, kde kapustu vaříme,...

     
  • 16. října  2017 v 09:20       rubrika: Receptář

    Houbová směs pod maso

    podle paní Marie z Újezda u Svatého Kříže.

     
  • 13. října  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Hlávkové zelí na smetaně s vepřovou plecí

    Hlávkové zelí, známe zejména v dušené úpravě, se podává velmi často, spolu s knedlíky, jako příloha k pečenému vepřovému masu. Dnešní recept nabízí úplně odlišnou úpravu, šetrnou a poměrně rychlou. Věřím, že bude vítanou...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Od 20.10.2017 14:55 do 21.10.2017 15:00; v ulici Tř. 1. máje v obci Přeštice okres Plzeň-jih; u výjezdu od BČS Benzina; Pozor! Olej na vozovce; rozlitý olej na vozovce
  silnice II/191, Klatovy - Dolní Lhota, okr. Klatovy, oprava povrchu vozovky, zúžení vozovky na jeden jízdní pruh, Od 25.10.2017 07:00 Do 30.11.2017 23:59, Částečná uzavírka provozu sil. II/191 v úseku ...
  ulice Mánesova, Domažlice, okr. Domažlice, uzavřeno, stavební práce, Od 23.10.2017 00:00 Do 03.11.2017 23:59, ul. Mánesova ve městě Domažlice, Vydal: Městský úřad Domažlice

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace