Receptář21. dubna  2017 v 09:30  

Vepřové medailónky se zeleninou vařenou v páře

Vepřové medailonky se zeleninou vařenou v páře - Foto: Mirka Kuntzmannová

Vepřové medailonky se zeleninou vařenou v pářeFoto: Mirka Kuntzmannová

podle Mirky Kuntzmannové

Suroviny 2 větší porce: 

400 g vepřové panenky
3 lžíce kvalitního oleje
1 velká cibule
3 lžičky zeleného pepře v solném nálevu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
400 g mražené zeleninové směsi (květák, brokolice, mrkev, fazolové lusky,…)
na másle osmažená strouhanka (množství podle chuti) 

Postup: 

Maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na vyšší špalíčky. Každý naklepeme - stačí klouby prstů, abychom maso příliš neporušili. Připravené plátky masa naskládáme do porcelánové nebo skleněné nádoby, pokapeme olejem, posypeme naloženým pepřem, proložíme snítkami rozmarýnu a plátky nakrájené cibule. V chladu necháme několik hodin proležet. Před tepelnou úpravou maso osolíme a odstraníme rozmarýn. Na zbylém oleji opékáme maso, z každé strany cca 4 minuty (podle toho, jak vysoké špalíčky masa jsme připravili). Opékáme společně s plátky cibule a naloženým pepřem. 

Hotové maso obložíme v páře vařenou zeleninou, kterou posypeme na másle usmaženou strouhankou. Komu nebude zeleninová příloha stačit, může v páře společně se zeleninou uvařit i několik brambor. 

Celková doba přípravy potrvá přibližně 25 minut (bez doby potřebné k proležení masa). 

Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 18. srpna  2017 v 09:30     Audio  rubrika: Receptář

    Maďarské lečo

    Základem tradičního leča (maďarsky lecsó) není nic jiného než čerstvá sezonní zelenina. Není divu, že se mu proto ve světě často přezdívá "maďarské ratatouille".

     
  • 14. srpna  2017 v 09:23       rubrika: Receptář

    Sladkosti našich prababiček: Ovocná polévka Vodvárka

    Naši předkové před 100 lety neměli ani mrazáky, ani supermarkety. Za to uměli hospodařit s přebytky ze zahrádky. Ovoce sušili. Po celý podzim a zimu si pak mohli dopřávat sladkou studenou polévku jménem Vodvárka. Polévka...

     
  • 11. srpna  2017 v 09:22     Audio  rubrika: Receptář

    Kuře po baskicku

    Kuře připravené podle tohoto receptu si jistě velmi oblíbíte. Existuje spousta, dá se říci stovky, zaručeně nejlepších receptů na kuře po baskicku. Někdo preferuje kuře nejprve upéct klasicky v troubě, potom ho naporcovat...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Od 18.8.2017 16:10 do 17:10; v ulici Sukova v obci Plzeň; křiž. s ul. Klatovská tř.; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění a bez úniku provozních kapalin.
  Od 18.8.2017 15:10 do 17:10; v ulici Hřbitovní v obci Plzeň; křiž. s ul. Mohylová; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění a bez úniku provzních kapalin. Místo je průjezdné.
  silnice I/26, v katastru obce Kyšice, okr. Plzeň-město - v katastru obce Ejpovice, okr. Rokycany, práce na silnici, oprava povrchu vozovky, jeden jízdní pruh uzavřen, Od 21.08.2017 08:00 Do 23.08.2017 ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace