Vepřové závitky se zelím

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Libuše z Kovčína.

Suroviny:

4 plátky krkovice
30 dkg kysaného zelí
sůl
kmín
pepř
8 plátků anglické slaniny
2 cibule
1 lžíce hladké mouky
trochu sádla na vymaštění pekáče

Postup:

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme na ně plátky slaniny, přidáme lehce pokrájené zelí, okmínujeme a plátky masa pevně zabalíme, popř. spíchneme párátkem.

Pekáč vymastíme sádlem, nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme závitky, osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Přiklopíme a dusíme v troubě asi 30 min, odkryté dusíme doměkka.

Když jsou hotové, vyndáme závitky stranou, šťávu scedíme a rozmixujeme, zahustíme hladkou moukou, necháme povařit a přelijeme omáčku přes závitky.

Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo se šťouchanými brambory.

autor: posluchač