Vodníkovy kapří prsty
podle kuchaře Ivo Růžičky.
Suroviny:
900 g kapřích filetů
250 ml bílého vína
3 lžíce oleje
koření na ryby
sůl
pepř
3-4 stroužky česneku
100 g hladké mouky
100 g strouhanky
vejce
sádlo
Postup:
Filety nakrájíme na nudličky velké asi 1,5 cm.
Z vína, oleje, kořenící směsi, soli, pepře a česneku uděláme marinádu, ve které necháme nudličky marinovat.
Druhý den obalíme v trojobalu a osmažíme na sádle.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.