Voňavá rýže
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
- 250 ml rýže
- 250 ml kokosového mléka
- 1 bobový list
- sůl
Postup:
Rýži propereme v několika vodách, pak ji dáme do rendlíku, zalijeme kokosovým mlékem a dolijeme takovým množstvím vody, aby její povrch dosahoval 1 cm nad rýži. Přidáme bobkový list, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka.
Celková doba přípravy 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.