Voňavá rýže

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

  • 250 ml rýže
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 bobový list
  • sůl

Postup:

Rýži propereme v několika vodách, pak ji dáme do rendlíku, zalijeme kokosovým mlékem a dolijeme takovým množstvím vody, aby její povrch dosahoval 1 cm nad rýži. Přidáme bobkový list, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka.

Celková doba přípravy 30 minut.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.