Zabijačkový prejt

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů.

Suroviny:

300 g bůčku nebo ramínka
1 vepřové koleno
1 vepřový jazyk
250 g vepřových jater
5-6 rohlíků
sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín
sádlo na vymazání pekáčku

Postup:

Maso zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Po uvaření ho obereme a rozkrájíme, jazyk musíme oloupat.

Rohlíky nakrájíme a zalijeme masovým vývarem.

Maso a vyždímané rohlíky semeleme na masovém strojku.

Osolíme, opepříme, přidáme koření a česnek utřený se solí.

Vše řádně promícháme a dáme do sádlem vymazaného pekáče.

Pečeme do zlatova a podáváme s bramborem a se zelím.

autor: posluchač