Zabijačkový smažák
podle Ivo Růžičky ze Švejk Restaurantu Tivoli v Plzni
Suroviny:
krkovička (1/2 dávky)
plecko nebo vepřové odřezky
vepřová játra
ledvinky
srdce
mozeček
podle chuti: cibule, nové koření, bobkový list, pepř, sůl
sádlo
Postup:
Nahrubo nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list a zalijeme vodou, aby bylo maso skoro zalité.
Pečeme přiklopené v troubě vyhřáté na 200° C, po dobu 45 minut. Během pečení minimálně jednou promícháme.
Přidáme na malé kousky nakrájené ledvinky, játra, srdce, zamícháme a pečeme odryté 45 minut, před dopečením přimícháme posekaný mozeček.
Doporučená příloha: chléb, brambory, bramborové knedlíky apod.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.