Zasněžené Sandokanovy oči
podle paní Libuše Götzové.
Suroviny na základní hmotu:
- 1 balíček sušenek koka (180 g)
- 1 hrst oblíbeného müsli
- 125 g másla
- 2 lžíce rumu
- cukr podle chuti a uvážení
Suroviny na krém:
- 125 g másla
- 1 natvrdo vařený žloutek
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- trochu kokosové moučky
- lentilky nebo rozinky
- trochu čokoládové polevy
Postup:
Sušenky a müsli rozdrtíme, spojíme s máslem, utřeným s cukrem, ochutíme rumem a řádně promícháme. Připravíme si papírové košíčky nebo formičky nebo plata od bonboniéry. Na dno dáme trochu kokosové moučky a vtlačíme trochu základní hmoty. Na ni dáme trochu krému a uzavřeme opět základní hmotou.
Když takto naplníme všechny formičky či košíčky, necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Potom vyklopíme. Na plošku, „zasněženou“ kokosovou moučkou, kápneme trochu rozpuštěné čokoládové polevy a přilepíme na ni lentilku nebo rozinku. Sandokanovy oči dáme do papírových košíčků a uložíme chladu.
Příprava krému:
Máslo utřeme s cukrem, přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný uvařený žloutek, rum, vanilkový cukr a ještě dobře promícháme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka