Zasněžené Sandokanovy oči

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Libuše Götzové.

Suroviny na základní hmotu:

  • 1 balíček sušenek koka (180 g)
  • 1 hrst oblíbeného müsli
  • 125 g másla
  • 2 lžíce rumu
  • cukr podle chuti a uvážení

Suroviny na krém:

  • 125 g másla
  • 1 natvrdo vařený žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • trochu kokosové moučky
  • lentilky nebo rozinky
  • trochu čokoládové polevy

Postup:

Sušenky a müsli rozdrtíme, spojíme s máslem, utřeným s cukrem, ochutíme rumem a řádně promícháme. Připravíme si papírové košíčky nebo formičky nebo plata od bonboniéry. Na dno dáme trochu kokosové moučky a vtlačíme trochu základní hmoty. Na ni dáme trochu krému a uzavřeme opět základní hmotou.

Když takto naplníme všechny formičky či košíčky, necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Potom vyklopíme. Na plošku, „zasněženou“ kokosovou moučkou, kápneme trochu rozpuštěné čokoládové polevy a přilepíme na ni lentilku nebo rozinku. Sandokanovy oči dáme do papírových košíčků a uložíme chladu.

Příprava krému:

Máslo utřeme s cukrem, přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný uvařený žloutek, rum, vanilkový cukr a ještě dobře promícháme.

autor: posluchač