Zeleninové karbanátky
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
- 750 g míchané zeleniny (např.: květák, mrkev, kedlubny, celer, pórek, ..)
- 50 g másla
- 2 vejce
- 1 rohlík nebo houska
- 5 lžic mléka
- strouhanka podle potřeby
- mletý pepř
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Měkkou, dobře okapanou, najemno nakrájíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme připravenou zeleninu, v mléce namočené rohlík nebo housku, mletý pepř, sníh z bílků a tolik strouhanky, aby se po prodělání ze vzniklé hmoty dobře tvarovaly karbanátky. Před smažením je obalíme ve strouhance.
Doporučená příloha: bramborová kaše, vařené brambory, šťouchané brambory, zeleninové saláty, nakládaná zelenina.
Celková doba přípravy je 1 hodina.
U tohoto pokrmu lze libovolně kombinovat, přidávat či ubírat různé druhy zeleniny. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo kousek zbylého masa, či nastrouhaný sýr. Nikdy nás tyto karbanátky nezklamou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka