Zeleninový salát s kuřecím masem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli Plzeň.

Suroviny na salát:

rajčata
papriky
salátová okurka
listový salát

Suroviny na zálivku:

(množství dle chuti)
ocet
olivový olej
sůl
pepř
cukr

Suroviny na těstíčko:

černé pivo
1–2 vejce
špetka kypřícího prášku
hladká mouka
kuřecí prsa
olej na smažení

Postup:

Připravíme si těstíčko, které bude mít konzistenci jako hustější palačinkové těsto.

Maso naklepeme a nasolíme. Plátky obalujeme v těstíčku a smažíme dozlatova.

Zeleninu nakrájíme na kousky a ochutíme zálivkou. Salát nandáme do misek.

Plátky smažených kuřecích řízečků nakrájíme na proužky, kterými salát poklademe.

Doba přípravy zeleninového salátu s kuřecím masem je 40 minut.

autor: Ivo Růžička