Zvěřinový guláš

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle kuchaře Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.

Suroviny:

  • 1 kg jelení plece (nebo jiná zvěřina)
  • 0,5-1 kg cibule
  • 2-3 dcl červeného vína
  • 10 dkg rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • sádlo
  • jalovec

Postup:

Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na kostky, rozpálíme sádlo, přidáme trochu jalovce a cibuli orestujeme do zlatova, přidáme maso, orestujeme, přidáme protlak a ještě chvíli restujeme. Vlijeme víno, osolíme , opepříme a dusíme do měkka. Dochutíme solí, pepřem a jalovcem. Pokud je třeba tak zahustíme.

Doporučená příloha: knedlík, chleba.

autor: šéfkuchař