Klenčí pod Čerchovem má nový sběrný dvůr

16. říjen 2012

Městys Klenčí pod Čerchovem má nový sběrný dvůr odpadů. Jeho výstavba přišla na téměř 11 milionů korun a vznikl za finanční podpory Evropské unie. Sběrný dvůr o velikosti 1600 m2 je vybaven potřebnými sběrnými nádobami na všechny druhy odpadů včetně nebezpečných.

Sběrný dvůr odpadů byl postaven přibližně za půl roku v části obce „V Soudkách“. Výstavba navázala na rekultivační práce v tomto prostoru.

Obyvatelé budou moci do sběrného dvora ukládat jakýkoli odpad – objemný jako je například nábytek, dále vyřazená elektrická a elektronická zařízení z domácností, biologický odpad (tráva, listí ). Pro ukládání nebezpečných odpadů je sběrný dvůr vybaven speciálním ekologickým skladem s nádobami pro ukládání tuhých i kapalných nebezpečných odpadů


Nezbytnou součástí sběrného dvora je buňka pro obsluhu vybavená administrativním a sociálním zázemím. Celý areál sběrného dvora je oplocen, osvětlen a vybaven elektronickým zabezpečovacím systémem včetně kamer, které jsou schopny detailně identifikovat každou, i „nežádoucí“ návštěvu.

Ukládání odpadů na sběrném dvoře je pro občany s trvalým bydlištěm v Klenčí pod Čerchovem, kteří platí poplatek za likvidaci odpadů, zdarma.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio