Aranžérky ze Sokolova bodovaly na jihu Čech

5. listopad 2014

V Českých Budějovicích proběhlo mistrovství České republiky v aranžování. V silné konkurenci zazářily studentky Střední školy živnostenské v Sokolově, které skončily na předních místech.

Sokolovskou školu reprezentovaly studentky v šesti soutěžních kategoriích, a sice výkladní skříň, maketa, plakát, špendlení na živý model, kreslení zátiší a počítačová grafika.

Nejlepšího výsledku dosáhla Denisa Dudyová, která excelovala v kategorii plakát. Její práce zaujala odbornou porotu natolik, že jí udělila druhé místo. O to víc se pak mohla radovat, když v kategorii zátiší obsadila šesté místo.

„Umístění žákyň v ohromné konkurenci letošního mistrovství republiky považujeme za velký úspěch a doufáme, že bude pro žáky oboru aranžér motivací být v příštím roce ještě lepší,“ uvedla ředitelka školy Ilona Medunová.

Úspěch totiž slavily i další studentky Střední školy živnostenské v Sokolově. Monika Novotná získala skvělé čtvrté místo v kategorii maketa. Alžběta Kováčová s Miladou Kuricynovou zazářily v kategorii špendlení na živý model.

„Výsledky, kterých studentky dosáhly, jsou velmi důstojnou reprezentací nejen školy, ale i Karlovarského kraje, za což žákyním, pedagogům i ředitelce školy náleží uznání a upřímné poděkování,“ dodal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio