Domažličtí strážníci kontrolují zahrady, lidé jim mohou dát i klíče

31. leden 2015

Majitelé zahrad v Domažlicích, kteří mají obavy o svůj majetek, mají jedinečnou možnost odevzdat klíče městským strážníkům, ti následně jejich objekt pečlivě zkontrolují. Na obhlídky zahrádkářských kolonií strážníci vyrážejí pravidelně, a to i ve večerních hodinách. Nabídka Městské policie Domažlice pro majitele zahrad, kteří mají zájem o důkladnější kontroly svých nemovitostí v zimních měsících, platí v Domažlicích už od prosince loňského roku.

„Lidé mohou odevzdat na služebně městské policie klíče od vstupních vrátek své zahrady a strážníci při dalších kontrolách obejdou všechny stavby na jejich pozemku a majitele zahrady o provedené kontrole a jejím výsledku vyrozumí." vysvětlil Václav Kubaň z MP Domažlice. Od chat ani jiných staveb ale strážníci klíče nepřebírají.

Rozsáhlé kontroly zahrádkářských kolonií provádí domažličtí strážníci jednou za měsíc. Například během lednové kontroly prošli lokality Škarman, Vlčí hrdlo a Na Hvízdalce. Celkem bylo zkontrolováno 86 nemovitostí.

„Kontrolujeme uzamčení vstupních vrátek, vizuálně zkontrolujeme chaty a další stavby na pozemku, zejména zda nejsou porušena okna a okenice. Právě tato poškození nemusí být při běžné obchůzce vidět, ale díky vstupu na zahradu můžeme objekt důkladně zkontrolovat." doplnil Václav Kubaň. Menší kontroly zahrádkářských kolonií provádějí domažličtí strážníci několikrát měsíčně, zejména potom ve večerních hodinách při výkonu hlídkové činnosti.

Domažlická policie přijme strážníky

Městská policie Domažlice v současné době přijme do svých řad dva nové strážníky a také operátora městského dohledového kamerového systému. Kompletní informace jsou k dispozici na webových stránkách www.mpdomazlice.cz.

Spustit audio