Silnice na Boží Dar zmizela pod sněhem, v bouřce havarovalo několik vozidel

10. únor 2015

Husté sněžení a silný vítr. Tato kombinace způsobila, že silnice z Jáchymova na Boží Dar na Karlovarsku prakticky zmizela. Ve sněhové bouři pak v pondělí odpoledne havarovala celkem čtyři vozidla.

Postupně do sebe narazila dvě osobní auta, dodávka a traktor s pluhem. Nehoda si vyžádala čtyři zraněné, z toho jedno dítě. U nehody jim ošetření poskytla horská služba společně s hasiči.

První dva zraněné odvezla záchranná služba do nemocnice hned po nehodě, další dva zranění se schovali v cisterně hasičů do doby, než pro ně přijela další sanitka. Ta ale kvůli sněhu nemohla dojet až k nehodě, hasiči tak museli zbývající dva zraněné dopravit zhruba 300 metrů k sanitce.

Čtěte také

Silnice byla kvůli zasněžení zcela neprůjezdná, hasiči navíc museli pro zprůjezdnění dostat i havarovaná auta od sebe. To se jim podařilo asi po hodině od příjezdu k nehodě.

V případě náhlých přívalů sněhu a silného větru by se motoristé do vyšších horských oblastí vůbec neměli vydávat a měli by raději počkat, až počasí dovolí bezpečný průjezd. V podobném počasí není v silách silničářů udržet silnice průjezdné.

Dopravní nehoda na Božím Daru
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio