O přestavbu Horního nádraží v Karlových Varech projevilo zájem devět firem

13. únor 2015

O rekonstrukci Horního nádraží v Karlových Varech usiluje devět zájemců. Přihlásili se do výběrového řízení vyhlášeného Správou železniční dopravní cesty. Podle mluvčího Jakuba Ptačínského začnou stavební práce ještě letos. Firmu chce komise vybrat do dvou týdnů.

„My teď budeme posuzovat nabídky jednotlivých firem a také správnost potřebných dokumentů. Osobně si myslím, že do nějakých 14 dnů budeme mít jasno, v jakém termínu, kdo a za jaké peníze nám karlovarské Horní nádraží opraví,“ říká Ptačinský.

Starý areál železničního uzlu má nahradit moderní stavba od architekta Petra Franty. Futuristická budova má podle prvních odhadů stát přes 40 milionů korun. Termín stavby se ale významně opozdil. České dráhy slibovaly dopravní budovu už před 10 lety. Realizaci teď zajistí až nový vlastník, kterým je od loňského roku Správa železniční dopravní cesty.

Horní nádraží v Karlových Varech patří v současné době k nejhorším v republice. Postaveno bylo po 2. světové válce jako náhrada za původní, Američany vybombardované, nádražní budovy.

autor: zdt
Spustit audio