Chebští lukostřelci válí! Z mistrovství republiky přivezli hned tři medaile

8. duben 2015

Stříbrnou a dvě bronzové medaile vybojovali mladí lukostřelci z klubu LK ESKA Cheb na mistrovství republiky v halové lukostřelbě dospělých a dorostu, které se konalo v Hradci Králové.

Druhé místo ze šampionátu patří Martině Zikmudové, která i přes svůj nízký věk uspěla v kategorii kladkový luk ženy. Bronz ze soutěže reflexního luku juniorů si domů z mistrovství dovezl Vít Vejražka.

Trojici medailových úspěchů uzavřel výsledek týmu ve složení Adéla Jalovcová, Pavel Smažík mladší a Tomáš Bouda, jehož členové v soutěži družstev v reflexním luku potvrdili svůj střelecký um a obsadili bronzovou příčku.

Všichni nominovaní soutěžící klubu ESKA předvedli velmi dobré výkony. Především mladí střelci ukázali, že by se za své umění před terčem nemuseli stydět ani v elitních kategoriích, a potvrdili tak svou zvyšující se výkonnost a vzestup chebské lukostřelby v posledních třech letech.

„Velmi dobrou práci odvedl junior Vít Vejražka, potvrdil tak oprávněnost své nominace v národní reprezentaci. Pochválit však musím všechny střelce za vynikající výsledky,“ uvedl místopředseda klubu Vladislav Podracký.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio