Divadlo Alfa se intenzivně připravuje na zítřejší premiéru hry Cesta do středu Země

9. říjen 2016

Divadlo Alfa v Plzni představí v nové sezóně inscenaci Cesta do středu Země. Vznikla na počest Julesa Verna a Karla Zemana, který některé verneovky zfilmoval a proslavil. Už teď si školy zamluvily 35 představení pro 7 tisíc dětí.

Režisér Tomáš Procházka dolaďuje na zkoušce s herci a zvukaři poslední detaily nové divadelní inscenace.

„My jsme měli původně nápad zpracovat nějak moderně film „Cesta do pravěku“. Chtěli jsme převést animovaný film do loutkového divadla. Nakonec jsme ale udělali představení, které se pohybuje mezi Cestou do pravěku a Cestou do středu země. Do hry jsme dali i některé triky inspirované právě Karlem Zemanem, ale s využitím vlastních technologií,“ řekl Tomáš Procházka.

Děj je plný dramatických zvratů a napětí. Děti se mohou těšit na velké dobrodružství se spoustou pravěkých zvířat a s množstvím důmyslných efektů.

Divadelní představení nabízí i doprovodný program

„Naše představení doplňuje návštěva Západočeského muzea v Plzni, kde místní paleontologické oddělení připravilo zábavně vzdělávací program na téma pravěkých tvorů. Řada prehistorických tvorů, které děti v inscenaci uvidí, se vyskytovala na území Evropy a Západočeské muzeum se může ve své sbírce několika takovými exponáty pochlubit, „ uvedl ředitel divadla Alfa Jakub Hora.

Představení Cesta do středu země má premiéru v pondělí 10. října a doprovodný program v Západočeském muzeu se rozběhne v lednu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio