V dubnu začne sloužit záchranka v Nejdku

25. leden 2006

Dalším plánovaným krokem, kterým chce Karlovarský kraj docílit ještě vyšší dostupnosti a kvality zdravotní péče je výstavba výjezdového stanoviště Zdravotní záchranné služby Karlovy Vary v Nejdku. Stavba byla zahájena v září loňského roku a stanoviště by mělo začít fungovat už v dubnu. Celková cena stavby je vyčíslena na téměř 14 miliónů korun. V současné době jsou prostavěny 4 milióny.

Stavba stanoviště záchranné služby v Nejdku je pokračováním investic kraje do sítě stanovišť, které byla po převodu ze státu na kraj nedostatečná a nebyla schopna zajistit včasný dojezd zdravotnické pomoci do všech míst v regionu.

Starosta Luděk Sequens se domnívá, že stavba záchranky ve městě naprosto zásadní investicí a jak řekl, nejde o zábavu nebo sport, ale doslova o život. Pokaždé v zimě je problém, aby se záchranka dostala do vzdálenějších míst. Teď by to díky investici kraje mělo být podstatně lepší.

Logo

V současné době se v Nejdku dokončuje hrubá stavba. V plném rozsahu mělo stanoviště fungovat zhruba od července. V areálu vzniknou prostory pro posádku, kryté stanoviště sanitek a garáž a prostory pro dezinfekční místnost, sklady zdravotnického a infekčního materiálu.

Loni už kraj dokončil podobné výjezdové stanoviště v Mariánských Lázních, připravuje se i v Aši nebo Horním Slavkově.

Spustit audio