Už na jaře bude Mlýnská strouha v Plzni místem relaxace

20. listopad 2009
Tento pořad

Nová odpočinková zóna v Mlýnské strouze v Plzni pomalu získává konečnou podobu. Umělé jezírko už je napuštěné vodou a jeho okolí bude zdobit 16 jilmů. Práce v Mlýnské strouze začaly před rokem a teď finišují, jak potvrzuje mluvčí plzeňského magistrátu Edita Vighová.

Poté, co zmizely nevyhovující lavičky i dětské hřiště začaly pod městskými hradbami mezi Pražskou a Tyršovou ulicí zemní práce, které zcela změnily tvář lokality. Souběžně s budováním jezera se objevily nové pěší komunikace a čerpací stanice přivádějící vodu z řeky Mže přes Štruncovy sady až do jezírka.

V současné době se dokončuje dláždění Pallovy ulice, závlahový systém zeleně, zakládají se trávníky, vysazují dřeviny a trvalky. Pokračují práce na terasách a mostku. Zbývá dokončit mlatové cesty, osadit lavičky a další vybavení. Ještě letos zde přibudou netradiční herní prvky pro děti rozvíjející pohybové dovednosti, které budou navíc doplněné zvukovými efekty.

Dokončenou Mlýnskou strouhu, která byla v letech 1921 až 23 zasypána, budou moci Plzeňané využívat jako další část sadového okruhu v centru města už na jaře příštího roku.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio