Na Šumavě čeká zábava i adrenalin

Šumavský Offpark vstupuje do své třetí letní sezóny. Volnočasové centrum outdoorových sportů připravilo letos řadu novinek. Mezi atraktivní aktivity se vedle lanového parku přidá i potápění v šumavských jezerech, paragliding nebo také jízda na kajaku. O tom, že Offpark nabízí vyžití hlavně rodinám s dětmi, si David Havlena povídal se spoluautorem projektu Offpark Janem Šmaterou.

Jádro celého střediska je v lanovém parku na 35 živých stromech podél Otavy v městské rekreační lokalitě Fuferny. Nainstalováno je zde přes dva kilometry tras v korunách vzrostlých stromů. Právě tato aktivita patří nabídky k nejvyhledávanějším. Typickým a nejčastějším klientem jsou rodiny s dětmi. Stromový lanový park je omezen minimální výškou 140 centimetrů a menší děti si zatím nemohly zábavu užít. Protože v Offparku už nechtějí vidět tolik slz, je od letoška připraven dětský lanový park, který je obdobou toho pro dospělé, asi metr nad zemí. Je v něm zakomponovaný malý Tarzaní skok, lezecká stěna a měla by to být zábava na 2,5 hodiny pro děti zhruba od pěti let.

Další novinkou je sedmi a půlkilometrová jízda na terénních koloběžkách od nejvýše položeného českého královského hradu Kašperk k břehům Otavy, což je asi tříhodinová akce. Jízdy na masivních terénních koloběžkách jsou druhou nejoblíbenější atrakcí sportparku. Zatím bylo možné se na nich svézt jen z kopce Svatobor u Sušice.

Ve dvou etapách vždy po čtyřech dnech nabízí Offpark také kurzy paraglidingu a nově i potápění. Absolvent po teoretické přípravě pod vedením instruktora projde kursem, na jehož konci je paraglidingová či základní potápěčská licence.

00580505.jpeg

Z nabídky, ke které patří například lety balonem, vrtulníkem a kluzákem, rafting, zorbing, skákací boty, in-line brusle, lezecká stěna či Tarzaní skok přes řeku Otavu si našly příznivce všechny aktivity. Jsou doprovázené školenými instruktory, které klienty vybraným dobrodružstvím provedou.

autor: David Havlena
Spustit audio