Učebnice z plzeňského nakladatelství získala ocenění na Mezinárodním knižním veletrhu

7. říjen 2010

Zvláštní ocenění poroty získala na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu učebnice plzeňského Nakladatelství Fraus Život v našem regionu. Předání „učebnicových Oscarů" proběhlo včera. Publikace se tak stala jednou z nejlepších evropských učebnic. Její obsah popisuje manažerka Nakladatelství Fraus Iva Hosmanová.

Žáci devátých tříd základních škol a víceletých gymnázií, kteří při výuce přírodopisu či zeměpisu využívají učebnici Nakladatelství Fraus s titulem Život v našem regionu, se budou učit z jedné z nejlepších evropských učebnic roku 2010. Zvláštní cenu poroty Evropské asociace nakladatelů učebnic při slavnostním vyhlášení převzal Jiří Fraus, jednatel Nakladatelství Fraus, na 62. ročníku mezinárodního knižního veletrhu ve Frankfurtu.

Cenu uděluje Evropská asociace nakladatelství učebnic (EEPG) a plzeňskému nakladatelství se tak podařilo navázat na mimořádné úspěchy z předchozích dvou ročníků.

Život v našem regionu autorky Hany Kühnlové je součástí učebnicové řady pro výuku přírodopisu a zeměpisu na základních školách a víceletých gymnáziích. Při tvorbě učebnice se nechali inspirovat větou Jana Amose Komenského: „Všichni na jednom jevišti velikého světa stojíme, a cokoli se tu koná, všech se týče“. Vycházeli z myšlenky, že pokud máme porozumět problémům dnešního světa, musíme se naučit chápat život společnosti v našem nejbližším okolí – vesnici, městě a regionu, kde žijeme.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio