Aquaforum Františkovy Lázně vyhlášeno Stavbou roku 2006 v Karlovarském kraji

19. červen 2006

Vítězem šestého ročníku soutěže Stavby roku 2006 v Karlovarském kraji se stalo Aquaforum Františkovy Lázně, které zvítězilo v hlasování odborné poroty i veřejnosti. Areál se šesti bazény získal i cenu hejtmana. Soutěž byla součástí výstavy stavebnictví For Arch Karlovy Vary, která o víkendu skončila. Hlavní cenu za nejlepší expozici ze 108 vystavovatelů dostal výrobce stavebních materiálů Lias Vintířov.

Vítězství Aquafora, jehož stavba stála asi 400 milionů korun a investorem byla společnost Lázně Františkovy Lázně, stavaře příliš nepřekvapilo. Názor odborníků potvrdila i veřejnost, která v internetovém hlasování přidělila Aquaforu 4841 bodů. Druhé místo v soutěži přisoudila odborná porota nové budově krajské knihovny a silničnímu obchvatu Ostrova na Karlovarsku. Třetí místo neudělila. Čestné uznání patří golfovému areálu u Sokolova.

Veřejnost při hlasování za vítězné františkolázeňské Aquaforum zařadila na druhé místo rekonstrukci kostela Nejsvětější trojice v Andělské Hoře a třetí skončila obnovená památná místa a vyhlídky v Mariánských Lázních.

Logo

Soutěž o stavby roku v Karlovarském kraji se uskutečnila na internetové adrese http://stavby.karlovarska.net/. Na té je po letošním ročníku už k vidění celkem 167 staveb, studií a projektů přihlášených do soutěže v minulých šesti ročnících. Podle předsedy regionálního stavebního sdružení Vladimíra Káděho tak vzniká na internetu unikátní a veřejně přístupná kolekce staveb nebo projektů, které vznikly v uplynulých letech na území Karlovarského kraje.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio