Bazén v Plzni na Slovanech chystá několik novinek pro nejmenší plavce

2. březen 2012

Městský bazén v Plzni na Slovanech připravuje letos několik novinek pro rodiny s dětmi. Chce, aby více sloužil odpočinku a relaxaci. Veřejnost ho totiž stále vnímá především jako sportoviště. Loni bazén navštívilo téměř 600 tisíc lidí, což je vyšší návštěvnost než má za rok i nejoblíbenější turistický cíl kraje - plzeňská zoologická zahrada.

Do konce března bazén vybuduje Karibik koutek za zhruba čtvrt milionu korun, který bude určený především pro relaxaci rodin s dětmi. Vznikne v dosud nevyužívaném prostoru u dětského brouzdaliště. Změní se vzhled, nebude chybět imitace pláže a chýše kabribského ostrova. Součástí bude diskrétní zóna pro matky s nejmenšími dětmi, kde bude přebalovací pult, mikrovlnná trouba nebo zázemí pro nerušené kojení dětí.

V koutku bude možné pořádat také dětské oslavy s občerstvením a programem spojeným s vodou. Pult by pak sloužil jako karibský bar bez alkoholických nápojů. Rodiče, kteří nebudou chtít být přímo v karibském koutku nebo v bazénu, mohou děti sledovat prostřednictvím kamery z restaurace, ve které se připravuje dětská herna.

Dětský koutek Bazénu Slovany

Zhruba 400 tisíc korun pak investuje bazén do venkovního dětského hřiště. V celém plaveckém areálu také přibude zhruba devadesátka polohovatelných lehátek a připravena je i další modernizace.

Bazén je nejnavštěvovanějším sportovištěm v Plzni i v kraji a má jako jeden z mála posledních v České republice stále padesátimetrové plavecké dráhy i pro profesionální soutěže. Bazén nabízí také možnost využít vířivky, sauny, páru, tobogán nebo služby maséra či kadeřníka.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio