Bolevecká základní škola v Plzni se dočká opravy nafukovací haly

21. březen 2017

Novou nafukovací házenkářskou halu by měla ještě letos dostat základní škola v Plzni-Bolevci. O tu původní přišla při požáru loni v říjnu. Oprava bude stát téměř milion 400 tisíc korun a využití peněz na rekonstrukci už schválili zastupitelé.

Nafukovací halu využívaly stovky dětí od nejmenších žáků až po juniory. Díky dosud nevyřešenému požáru tak přišli o možnost sportovat. Krizovou situaci pomohlo vyřešit město, které našlo mladým sportovcům prozatímní prostory, než budou mít opět halu vlastní.

„Byli bychom velmi rádi, aby se rekonstrukce haly zrealizovala během letních prázdnin, a děti házenkáři mohly od září opět sportovat. Prozatímně sportují v Krašovské 30, kde jsme jim dočasně pronajali tělocvičnu,“ řekla náměstkyně primátora Eva Herinková.

O rekonstrukci haly se postará plzeňský městský odbor investic, který už zahájil přípravné práce. Požádal stavitele původní haly o vypracování jednoduché projektové dokumentace. Podle té se následně určí rozpočet a zadávací podmínky stavby.

Krycí plachtu nafukovací haly zapálil loni 17. října neznámý pachatel. Škoda byla vyčíslena na téměř jeden a půl milionu korun. Na opravu haly je určeno 1,4 milionu. Peníze škola obdržela jako plnění pojistné události.

Bolevecká základní škola poskytuje dětem bohaté sportovní zázemí. V tomto školním roce ji navštěvuje 370 žáků.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio