Bývalá kasárna v Sokolově čeká demolice. Pozemky nabídne radnice investorovi

19. duben 2017

Město Sokolov plánuje demolici zbývajících domků po bývalých kasárnách u sídliště Vítězná. Rada už schválila výpovědi nájemcům, kteří v budovách nyní provozují bazary a zastavárny. Demolicí a úpravou místa chce radnice zamezit vzniku černých skládek.

„Další důvod je ten, že v této oblasti má město pozemky, které může do budoucna nabízet jako bydlení. Počítáme tam s výstavbou rodinných domků,“ říká starosta Jan Picka.

Současní nájemci se musejí vystěhovat do konce výpovědní lhůty. Samotná demolice by pak měla být otázkou maximálně jednoho měsíce. Náklady město předběžně odhaduje na milion korun.

Vyčištěné pozemky by radnice mohla nabídnout k prodeji případnému investorovi. Podařilo by se tak využít jeden z mála zbývajících prostorů pro výstavbu domů ve městě.

Možnosti rozvoje Sokolova jsou poměrně omezené, dál se rodinná a řadová výstavba může rozvíjet pouze na Hruškovou a Novinu. Přivést tam inženýrské sítě ale znamená překonat značnou vzdálenost a převýšení.

Na území větší části bývalých kasáren vznikla v minulých letech nová čtvrť rodinných domů a podnikatelské inkubátory, určené pro menší výrobní firmy. Celkově město do lokality s pomocí dotací investovalo přes 130 milionů korun.


Bývalá kasárna v Sokolově
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio