Bývalý kravín v Borovně se změnil na útulek pro psy

7. červen 2015

Obcím na okraji Brd už slouží nový útulek pro odvržené a ztracené psí mazlíčky, nabízí i psí hotel.

V Borovně na jižním Plzeňsku funguje nový útulek pro psy. Podobné zařízení dosud obcím v této oblasti chybělo. Sídlí v bývalém kravínu, který na útulek přebudovalo s pomocí dotací sdružení Storgé. Součásně vzniklo i víceúčelové zařízení, které bude sloužit vzdělávacím, sportovním a sociálním aktivitám.

„V současné době je tady dvanáct kotců, jsou jak menší velikosti, tak střední i velké. Všechny kotce jsou vytápěné a mají vnitřní i vnější prostor. Nastálo je tady starší německý ovčák, který se jmenuje Brit," přiblížila zařízení jeho ředitelka Andrea Kolmanová.

Útulek přijímá psy od obcí nebo měst a přivést je mohou případně i policisté. Od soukromých osob ale zvířata nepřijímá, na to jsou jeho kapacity nedostačující. Lidé, kteří se chtějí zbavit nepohodlného domácího mazlíčka, tak musí volit jiné zařízení.

Objekt v Borovně slouží současně i jako hotel pro psy. Pokud majitel odjíždí někam, kam svého čtyřnohého miláčka nemůže nebo nechce vzít s sebou, může ho dočasně za poplatek nechat tady. Zvířata tu mají k dispozici také ošetřovnu, kam v případě potřeby dojíždí veterinář. Součástí objektu je i výcviková hala na ploše dvou set metrů čtverečných. Tam probíhají různé psí aktivity a kurzy, například kurz poslušnosti.

V současné době shání útulek sponzora, který by přispěl na podlahovou krytinu do výcvikové haly a také na vybudování nového vodního vrtu.

Podrobnosti o aktivitách i možnosti ubytování pro psa najdete zde.

autoři: sch , lum
Spustit audio