České dráhy i přes odpor obcí zvažují rušení některých železničních spojů v Plzeňském kraji

Některé obce na pomezí Plzeňského kraje přijdou o vybrané vlakové spoje. České dráhy je zruší i přes argumenty starostů, že tak lidé přijdou o možnost dopravy do práce a zpět. Dráhy by podle nich měli spíše rušit frekventované spoje v okolí Plzně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto)

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

S tím ale nesouhlasí jednatelka společnosti POVED Zdeňka Kmochová:

„Jestliže člověk čeká hodinu, tak to si za tu dobu ještě něco nakoupí nebo si zaskočí do nějakého obchodního domu. Má-li ovšem čekat dvě nebo tři hodiny, nabídka už pro něj nebude atraktivní a domnívám se, že bohužel přejde k jinému druhu dopravy.“

Důvodem rušení jsou podle ředitele krajského centra osobní dopravy Vladimíra Kostelného finance. Vlaky s malým počtem cestujících jsou výrazně prodělečné.

„Je potřeba postupovat velice citlivě, protože železniční doprava je svým posláním doprava hromadná, její význam tkví v nabídce její kapacity. Bohužel tady se řeší vlaky, kdy se velkou kapacitní soupravou vozí řádově jednotlivci,“ vysvětluje Kostelný.

Rušení spojů se týká například Pačejova na Klatovsku nebo Mladotic na severním Plzeňsku.

Adam Vlček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme