Cheb zakáže od května noční parkování kamionů ve městě

Cheb zakáže od května kamionům noční parkování ve městě. K rozhodnutí přiměly radnici stížnosti lidí, kterým vadil nadměrný hluk. Nákladní auta o hmotnosti nad 3,5 tun tak budou muset parkovat v soukromých areálech nebo mimo město.

Místostarosta Chebu Václav Jakl vysvětlil opatření s tím, že nařízení by také mělo zlepšit průjezdnost příhraničním městem. Dosud prostě řidič kamion někde zaparkoval a ráno odjel. Popojíždění těžkých vozů a ranní startování ale lidi rušilo. Jakl doplnil, že chebská radnice o chystaném opatření už informovala policii a dohodla se, aby řidiče kamionů kontrolovala. Zvažuje se i zakoupení botičky, nebo spíš boty, která by bránila nákladním vozům v odjezdu. Pokuty, zvláště pokud řidič míří do ciziny, se totiž velmi těžko později vymáhají.

Kamion

Návrh opatření vznikl už loni, ale teprve nyní, po projednání s policií a po výběrovém řízení na dodavatele dopravních značek, se začnou zákazové značky objevovat na vjezdech do města. Všechny vstupy a výstupy z města by měly být opatřeny tabulí omezení parkování v silničním intravilánu města zhruba v polovině dubna. Od května pak bude radnice dbát na to, aby se dodržování začalo naostro kontrolovat.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio