Chirurgická ambulance na Lochotíně se stěhuje do provizorních prostor

11. únor 2016

Fakultní nemocnice v Plzni už zítra začíná s velkou rekonstrukcí chirurgické ambulance v lochotínském areálu, má zvýšit komfort a zkrátit čekací doby. Pacienti se ale musejí připravit na změny, lékaři je ošetří u Centrálního příjmu.

Pacienty mířící na ošetření do ambulance chirurgie Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně čekají komplikace. Už 12. února totiž začíná rozsáhlá rekonstrukce tohoto pracoviště, která potrvá čtyři měsíce. Během té doby budou lidé ošetřeni v provizorním ambulantním prostoru u Centrálního příjmu. Musejí se tak obrnit trpělivostí, dočasná ambulance bude podstatně stísněnější.

Současný ambulantní trakt chirurgie u vchodu B už neodpovídá stále rostoucímu počtu pacientů. Během loňského roku tady bylo provedeno více než 41 000 ošetření, tedy o bezmála 1 200 ošetření více než v roce 2014. Velká rekonstrukce má změnit dispozici celého traktu ve vchodu B. Nové rozvržení prostor umožní službu dvou lékařů současně, čímž se podstatně zkrátí čekací doba na ošetření.

V novém ambulantním traktu vznikne také pokoj, kde budou dvě monitorovaná lůžka pro akutní ošetření a součástí přestavby je i nové sociální zařízení pro personál a veřejnost, včetně bezbariérového přístupu a vybavení. Dominantou celého prostoru pak bude recepce. Pacienti tam dostanou jasné instrukce, jak se dostat do konkrétních ambulancí nebo specializovaných poraden.

Rekonstrukce chirurgické ambulance na plzeňském Lochotíně, která má přinést větší komfort zaměstnancům i pacientům, bude stát 20,7 milionu korun. Lidé ji najdou ve vchodu C u Centrálního příjmu. Provoz ambulance zůstane i v těchto náhradních prostorách stále čtyřiadvacetihodinový.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio