Divadelní léto pod plzeňským nebem uvede Shakespeara

8. duben 2011

Bude to Shakespeare! Hlásí pořadatelé čtvrtého ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem. Poprvé nabídli v Proluce v Křižíkových sadech Moliérova Dona Juana, pak před radnicí Gogolova Revizora. Vloni bodoval Gozziho Král jelenem před Západočeským muzeem. Plzní už se začaly šířit fámy, kde se zaručeně bude hrát letos. Petra Kosová na fámy nedala a zeptala se duchovního otce projektu, herce a režiséra dosavadních tří kusů Divadelního léta Viléma Dubničky.

Organizátoři každoročně vybírají nejen novou komedii z per světových klasiků, ale i nové atraktivní prostory v centru města. Letos divadlo oživí park za hotelem Courtyard by Marriott. Kromě nového místa a nového titulu letos festival vyměnil i režiséra. Dubničku nahradí Michal Lang. V inscenaci se představí plzeňští i pražští herci - Zdeněk Rohlíček, Michal Štěrba či Antonín Procházka mladší, z Prahy do Plzně přijede potřetí zahrát Viktor Limr, dále Radek Valenta, Jana Zenáhlíková, Jana Bernášková či Lenka Ouhrabková. Poprvé se v projektu představí i plzeňská rodačka Kristýna Leichtová.

Režisér, herec Vilém Dubnička

4. ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem nabídne letos od 1. do 17. července novou inscenaci Marná lásky snaha a od 18. do 24. července reprízu Krále jelenem Carlo Gozziho.

autor: Petra Kosová
Spustit audio