Dobrovolní hasiči z Domažlic mají nový velitelský vůz

20. červenec 2016

Nový a speciálně vybavený vůz Škoda Jeti outdoor převzali hasiči od města Domažlice. Klíčky od automobilu jim předal přímo starosta města Miroslav Mach. Jedná se už o třetí nové vozidlo v garážích dobrovolných hasičů.

„Ať vám auto slouží a ať ho co nejlépe využijete,“ popřál během slavnostního předání starosta Mach. Vozový park hasičů prošel v posledních letech velkou změnou. Škoda Jeti outdoor je v pořadí třetím novým automobilem, který značně omladil stáří zdejšího vozového parku. V garážích totiž nahradil stařičký Favorit Forman, který už opravdu dosluhoval.

„V roce 2009 jsme disponovali stříkačkou Liaz, dopravním automobilem Tatra, velitelským automobilem Škoda Forman a autobusem. Průměrný věk našeho vozového parku byl více než 22 let. Dnes tady máme výjezdovou Tatru z roku 2011, Iveco z roku 2015 jako doprovodný automobil, nové velitelské vozidlo a starý autobus, který nám sice průměrný věk nepatrně zvyšuje, ale přesto je to něco málo přes 8 let,“ uvedl starosta Sboru dobrovolných hasičů Domažlice Luboš Mleziva. Ten zároveň poděkoval městu za velkou podporu v činnosti nejen sboru, ale také jednotky SDH Domažlice.

Spustit audio