Domažlická radnice opraví skoro za milion korun dopravní hřiště

5. leden 2015

Školáci z Domažlicka se letos dočkají moderního dopravního hřiště. Současný, 30 let starý tréninkový areál pro výuku silničních pravidel, nechá letos tamní radnice opravit. Kompletní rekonstrukci podpořil dotací Plzeňský kraj a přijde celkem na zhruba 900 tisíc korun.

Už v minulosti město opravilo např. klubovnu, zázemí a sklad kol u hřiště. Letos se mohou školáci těšit na novou elektroinstalaci, opravené křižovatky, semafory, světla a dopravní značení.

Hřiště slouží školám z celého Domažlicka především k výuce žáků 4. a 5. tříd. Pořádají se tam také okresní dopravní soutěže. Dopravní výuka je povinnou součástí školních vzdělávacích programů ve všech základních školách v zemi.

V Plzni je hřišť několik, většinou při základních školách

Podle krajského koordinátora BESIP Václava Ircinga má každý okres nejméně jedno větší dopravní hřiště. Nové má např. Černošín, jedná se o stavbě hřiště v Tachově a v loňském roce jedno postavily také Klatovy. Stálo asi milion korun a je určeno především dětem z mateřských škol. Najdou tam přechody, značky, chodníky, funkční semafory a také kruhové křižovatky. Používat ho bude zhruba 870 dětí z deseti místních mateřských a základních škol.

autor: lum
Spustit audio