Dramatizace románu VIA MALA se natačí v  Českém rozhlasu Plzeň

24. únor 2012

Zajímavý rozhlasový projekt - osmidílná dramatizace románu Johna Knittla „VIA MALA“ vzniká v těchto dnech pod vedením režiséra Miroslava Buriánka. Natáčí se ve studiích Českého rozhlasu Plzeň.

V roce 1934, kdy byl tento pochmurný příběh s kriminální zápletkou napsán, vyvolal značný rozruch a stal se okamžitě světovým bestsellerem. Dočkal se také několika filmových zpracování.


„Via Mala je známá švýcarská silnice, vedoucí přes divoký průsmyk z údolí Horního Rýna do vysokých Alp. V autorově podání symbolizuje cestu zla, kterou se daly Martha Lauretzová a její děti, když násilně sprovodily ze světa svého manžela a otce Jonase Lauretze, ďábla v lidské podobě, hrubiána, pijana, zvrhlíka, děvkaře, tyrana celé rodiny, která ho musela otrocky poslouchat“, přibližuje obsah hry její režisér Miroslav Buriánek.

Z natáčení VIA MALA - Kateřina Vinická, Kamila  Kikinčuková, Bronislav Kotiš a Miroslav Buriánek

Roli Jonase Lauretze ztvárnil herec pražského Divadla Na zábradlí Miloslav Mejzlík, v dalších rolích se posluchačům představí Igor Bareš, Martin Stránský, Kateřina Vinická, Kamila Kikinčuková, Bronislav Kotiš, Andrea Černá a další.

Rozhlasovou dramatizaci Knitllova románu Via Mala připravil Jiří Kamen. Vysílat se bude na stanici Vltava od května letošního roku.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio