Fakultní nemocnice v Plzni opět připravila Vánoční strom splněných přání

5. prosinec 2016

Také letos můžete udělat šťastnější Vánoce pacientům ve Fakultní nemocnici Plzeň. Ta opět připravila akci s názvem Vánoční strom splněných přání. Veřejnost může prostřednictvím webových stránek nemocnice splnit přání dlouhodobě hospitalizovaným pacientům, hlavně seniorům a dětem.

Vánoce by měly být především o rodinné pohodě ve společnosti našich nejbližších. Bohužel spoustu lidí takové štěstí nemá. A právě kvůli těm, kteří musí trávit Vánoce v nemocnici, Fakultní nemocnice Plzeň rozsvěcuje Vánoční strom splněných přání. Tím chce přinést do nemocničních pokojů radost a veselí.


Potřebné informace o Vánočním stromu splněných přání Fakultní nemocnice Plzeň najdete zde.

Tipy na dárky a jednotlivá konkrétní přání malých pacientů, nebo tipy na dárky pro oddělení, kde se děti či imobilní pacienti a senioři léčí, najdou zájemci na internetových stránkách nemocnice. Tam najdou namalovaný stromeček s ozdobami, pod kterými se skrývají. Hlavně se jedná o pacienty z Dětského hematologicko-onkologického oddělení a z oddělení ARO - Dlouhodobé intenzivní péče. Co se týče imobilních klientů, ti jsou hospitalizovaní na lůžkách dlouhodobě nemocných na Geriatrickém oddělení a Oddělení sociálních lůžek a pobytové sociální péče.

Přání nemocných pacientů jsou různá

Například 12letá Zuzanka z dětské hematoonkologie si přeje bílou lampičku na stůl nebo stolní hru Tik Tak bum. Sedmiletá Lucinka například hru Člověče, nezlob se! se zvířátky nebo plyšového poníka v kabelce. Další možností jak pomoci, je věnovat dárek některému oddělení, kde se děti léčí. Například Urologie uvítá různé maňásky nebo dárky za statečnost, jako jsou míčky nebo plyšáci. Neurochirurgie zase stolní hry či povlečení s dětským motivem.

Je tu možnost vytvořit i balíčky jednotlivým dětem, které budou na Štědrý den a v době vánočních svátků hospitalizovány v nemocnici. Inspiraci pro obsah balíčků zájemci také najdou na stránkách nemocnice.

Dárky je potřeba předat nejpozději do úterý 20. prosince do 14 hodin, protože Ježíšek bude v nemocnici nadělovat už ve středu 21. prosince dopoledne.

Dárky se mohou nosit nebo posílat na adresu Ředitelství nemocnice v plzeňském lochotínském areálu nebo na Ředitelství na Borech v ulici Edvarda Beneše 13 anebo na Oddělení pro komunikaci s veřejností, které se nachází také v ulici Edvarda Beneše 13 v Plzni. Návštěvu je potřeba předem telefonicky domluvit. K balíčku je nutné přiložit cedulku, pro koho dárek je a kontaktní údaje dárce.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio