Favorit Kopecký splnil očekávání. V Rallye Šumava Klatovy dojel s nejrychlejším časem

1. květen 2016

Jan Kopecký, tovární jezdec Škody, nechal za sebou všechny soupeře, když ovládl první díl mistrovství České republiky na Šumavě. Druhý Pontus Tidemand zaostal o 26 vteřin, třetí místo slavil Pavel Valoušek. Všichni tři nejrychlejší piloti závodili se speciálem Škoda Fabia R5.

Na Jana Kopeckého, který obhajoval titul z loňského roku, nestačil ani jeho hlavní rival Václav Pech, a to přesto, že Plzeňan ovládl první měřený úsek. Pech ale nakonec s novým vozem Porsche 997 GT3, ve kterém před závodem najel pouhých 30 km, skončil pátý. „Dvacet let jsem nezávodil s autem se zadním náhonem. Byly to zatím jenom čtyřkolky a opravdu to bude o velkém učení," řekl před závodem Českému rozhlasu Pech.

O prvních třech místech se rozhodlo už v poslední páteční rychlostní zkoušce, když se na bronzovou pozici dostal Valoušek. Také mladoboleslavští jezdci svůj náskok drželi kromě první erzety už po celou soutěž.

51. ročník Rally Šumava pro závodníky připravil 12 rychlostních zkoušek a trať o celkové délce přes 500 km. Do první ze série závodů mistrovství České republiky se přihlásilo více než 80 posádek. Další díl z šestidílného českého šampionátu pokračuje 27. a 28. května v Českém Krumlově.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio