Fotbalisté Plzně dál kralují první lize

23. říjen 2017

Omluva fanouškům za nepovedené pohárové utkání s Luganem se fotbalistům Plzně povedla. V 11. kole HET ligy doma porazili předposlední Brno 3:0. K výhře jim stačilo pouhých 15 minut.

„Myslím, že dvacet, dvacet pět minut hrálo Brno docela dobře. Udělalo jen pár chyb v obraně. My jsme už se začali víc nabízet a chodili tam i průnikové nahrávky mezi jejich obránce,“ popsal autor druhé plzeňské branky záložník Tomáš Hořava rozhodující okamžiky zápasu mezi 30. a 45. minutou, kdy se kromě něj trefili ještě Krmenčík a Kopic.

Branek mohla Plzeň přidat daleko víc, jenže ve druhé půli jako by se snažila vedení 3:0 spíš udržet. Oživení přišlo až společně se střídajícími hráči Pilařem a Řezníčkem.

Své si odehrál také David Limberský

V jednom směru výjimečný zápas odehrál plzeňský obránce David Limberský. Po operaci lícní kosti se právě v duelu s Brnem vrátil do základní sestavy. Jeho hlavu zdobila černá maska. David Limberský s ní dokonce i hlavičkoval. Celý zápas ale na hřišti nevydržel.

Po operaci lícní kosti se právě v duelu s Brnem vrátil do základní sestavy plzeňský obránce David Limberský. Jeho tvář zdobila černá maska

„Fotbalově jsem se cítil dobře. Fyzicky už trochu méně. Herní kondice se musí nabrat pouze v zápasech, takže jsem rád, že jsem vydržel až do 83. minuty. Takže určitě spokojenost a doufám, že se budu zlepšovat,“ přál si David Limberský, jehož výkon po zápase pochválil i trenér Viktorie Pavel Vrba.

autoři: jnm , jik
Spustit audio